Wednesday, November 11, 2009

Jan met de pet heeft geen idee...



Een man probeert een goudmunt ter waarde van 1100 dollar te verkopen voor 50 dollar en vindt geen kopers. Je zou kunnen denken dat zolang je iets niet kan verkopen het geen waarde heeft. Maar je zou evengoed kunnen denken dat de wereld vol zit van de idioten. Ik vraag me af of de man evenveel problemen zou hebben als hij zijn goud voor 50 dollar zou willen verkopen in de straten van Mumbai of Shangai.

2 comments:

Anonymous said...

Wat een onzin. Die vent ziet er uit als de eerste de beste oplichter en verkoopt iets dat 1100 dollar waard is (zou zijn) voor 50 met een camera op z'n snufferd.
Geloof jij hem?
Ik denk dat "Jan met de pet" geen zin heeft om aan candid camera mee te doen.

Los daarvan is dit niet eens Jan met de pet, maar een behoorlijk gegoede wijk.

Leonidas said...

Het probleem is dat mensen zich (en dit is een algemeen probleem) zich teveel laten leiden door de verkoper en zijn praatjes. Mensen zouden minder naar de verkoper moeten kijken maar wel naar het goed dat verkocht wordt. Mensen laten zich teveel afleiden door verkopers. Hoeveel verkopers die er helemaal niet uitzien als oplichters verkopen frauduleuze goederen.. en iedereen er maar in trappen omdat ze zich laten inpalmen door de verkoper en niet zelf het goed bestuderen (vaak omdat ze de kennis daarover niet hebben).

Iemand die een beetje slim is, neemt dat goudstuk vast en onderzoekt zelf of dit echt is of niet. Wat de verkoper dan vertelt maakt niets uit.

Ik denk dat Jan met de pet meer dan ooit zin heeft om voor de camera te staan. Zet gewoon de tv aan en je ziet enkel nog Jan met de pet (die aan het koken is of een huis wil kopen). Maar over goud kennen ze niets en het interesseert hen ook gewoon niet.