Monday, May 25, 2009

Ondertussen in Oost-Europa...

Oekraïense economie daalde in eerste drie maanden van dit jaar met 23%, dat is ongeveer even veel als de daling van de Amerikaanse economie over de volledige Depressie in de jaren Dertig.

Looks nice... als je daar voorlopig niet werkt...

Letse economie daalde 18%.

Litouwse economie daalde 12,6%.

Denk je dat een appartement in Riga nog lang 300.000 dollar kan kosten. Euuhhmmm.... Pompompom...

Wie engelengeduld heeft én niet bankroet gaat, zal na deze Depressie koning zijn.

De Duitse economie daalde de voorbije 3,8%. Zelfs dat is al gigantisch, want de grootste daling sinds het begin van de metingen 40 jaar geleden!!!! Sinds het begin van de "recessie" zal de Duitse economie bijna met zekerheid 10% dalen. Een daling van 10% of meer wordt gedefineerd als een .... Depressie.

Dit is verdomme een Depressie, groter en heviger dan in de jaren dertig, en slechts begonnen!!!

2 comments:

wimmy said...

Wat bedoel je hier precies mee? Zullen er binnen x aantal jaren echte koopjes te doen zijn (vastgoed) in oost-europa? Of ook hier in west-europa?
Wait and see en daarna wait and buy?

Groeten,

Leonidas said...

Binnen X aantal jaar zullen er inderdaad gigantische koopjes te doen zijn zowel in west- als oost-europa. Er zijn al koopjes te doen in de VS, enorme koopjes zelfs, huizen van 10.000 dollar enzo. Naar mijn mening toch zullen er ook koopjes komen in Europa. Er zullen overal koopjes zijn dus de keuze zal groot zijn voor mensen die nog geld zullen hebben (een minderheid). De voornaamste vraag zal zijn WAAR je wil kopen, in de zin van welk land, maar nog belangrijker in de zin van in de stad of op het platteland. Ik denk dat mensen de komende jaren op massale wijze de stad gaan ontvluchten en terug op het platteland gaan wonen. Ik denk ook dat je betere koopjes zal doen als je met goud of andere tastbare goederen kan betalen dan met het huidige papiergeld.

Dus: wachten, lang wachten, wachten vol ongeduld, dan zal het opeens ZEER snel gaan en dan toenslaan, zonder veel genade zwaar van de prijs afbieden. Dat zal mijn strategie zijn zoals ik het nu zie.

groeten