Friday, October 30, 2009

Fall of the Republic: the presidency of Barack Obama



Gegarandeerd een interessante documentaire. Maar wees kritisch, ook voor de criticasters. Dit stuk over het economische beleid is niet onbelangrijk.

"By magnitude the biggest fraud in history" ??

No shit. Deze samenzweringstheorie, volgens velen absurd en volgens velen waar, ligt volgens mij dichter bij de waarheid. De waarheid is misschien absurd maar daarom niet de waarheid.

"A private hostile take-over" ??

Als je maar de helft weet wat de Federal Reserve en de Amerikaanse overheid heeft gedaan met de grote Amerikaanse banken zoals AIG, JP Morgan, Goldman Sachs & co... dan weet je het wel. De waarheid stinkt, maar het blijft de waarheid.

Zelfs een voormalig hoofdeconoom van het IMF, Simon Johnson, zei begin dit jaar in een ophefmakend essay dat er een economische staatsgreep is gepleegd door de Amerikaanse banken op de Amerikaanse overheid.

"A Second American Revolution is brewing. The anger and rage of thinking Americans is palpable. The only question is whether this Second American Revolution will be peaceful or bloody." James Quinn, 2009

Er wordt al tientallen jaren gesproken over de ondergang van Amerika. Tot zover was dit voorbarig. Maar op een bepaald moment breekt de veer. Is dit moment aangebroken? Meer en meer van wat ik lees en wat ik verneem, doet me denken aan een Revolutie en een existentiële crisis in de Amerikaanse natie in de nabije toekomst.

No comments: